ENGELLİLER İÇİN ACİL DURUM VE TAHLİYE PLANI İLE SİSTEMLERİNİN ERİŞİLEBİLİRLİĞİ


18.06.2021


ENGELLİLER İÇİN ACİL DURUM VE TAHLİYE PLANI İLE SİSTEMLERİNİN ERİŞİLEBİLİRLİĞİ

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engelliler için acil durum ve tahliye planı ile sistemlerinin erişilebilirliği ilkelerinin belirlenerek standartlara ve uygulamalara bu ilkelerin aktarılması hedefiyle ilk aşamada mevcut durum tespiti yapılmasına yönelik 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde "Uluslararası Katılımlı Acil Durum ve Tahliye Planları ile Sistemlerinin Erişilebilirliği Çalıştayı " gerçekleşti.

Kamu, üniversite, belediye ve sivil toplum kuruluşlarında konuyla ilgili çalışma yapan tüm paydaşların katılımıyla çevrim içi olarak düzenlenen çalıştayda, acil durum ve tahliye planları ile sistemlerinin Türkiye'deki mevcut durumu ile uluslararası katılımcılar tarafından çeşitli ülkelerden iyi uygulama örneklerinin sunulacağı panel oturumları ve çalıştay grup toplantıları yapıldı.

Çalıştaya üniversitemizi temsilen katılan, Engelli ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Şeyhmus Gürbüz, “Önümüzdeki süreçte çalışmalarımızı üniversitemizde tüm birimlerin acil ve afet durumlarında tüm süreçlerin erişilebilirlik açısından dizayn edilmesi, özellikle işitme ve görme engelli öğrencilerimiz ve çalışanlarımız açısından bilgi anons sistemlerindeki eksikliklerin giderilmesi şeklinde planlıyoruz” dedi.


Fotoğraf Galerisi