ÜNİVERSİTEMİZİN, ‘ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ’NDEKİ BAŞARISI SÜRÜYOR


08.01.2021


             ÜNİVERSİTEMİZİN, ‘ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ’NDEKİ BAŞARISI SÜRÜYOR

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla YÖK tarafından 2018 yılında başlatılan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 2020 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Üniversitemiz engellilere yönelik yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı bayrak almaya hak kazandı.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tarım MYO, Teknik Bilimler MYO ve Öğrenci Yaşam Merkezi, Mekanda Erişilebilirlik Ödülü'ne (Turuncu Bayrak), Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Ödülü'ne (Mavi Bayrak) layık görüldü.

Rektör Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ ve yönetiminin katıldığı törende, bayraklar fakülte yöneticilerine verildi.

Üniversitemizin Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN, Dicle Üniversitesi bünyesinde 120 engelli öğrenci olduğunu belirterek faaliyetlerinden bahsetti. GÜVEN,  önceki yıllarda olduğu gibi kazanılan ödüllerin motivasyon yarattığını belirtti.

Rektör KARAKOÇ, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen 2020 yılı engelsiz üniversite ödüllerini almanın üniversiteleri adına önemli olduğunu Dicle Üniversitesi olarak engelli bireylerin eğitim, sosyal ve erişilebilirlik yaşam kalitelerini iyileştirme noktasındaki gerçekleştirilen çalışmaların bir sonucu olarak ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KARAKOÇ, bayrakların alınmasına katkı sağlayan akademik ve idari personele de teşekkür etti.