DİYARBAKIR ARTIK LAVANTA KOKACAK!


23.06.2021


DİYARBAKIR ARTIK LAVANTA KOKACAK!

Dicle Üniversitesi Bismil Meslek Yüksekokulu ve Bismil Belediyesince 50 dönüm alan üzerinde yetiştirilen ve çiçek açan lavantalar, mor rengiyle ilgi görüyor.

Dicle Üniversitesi Bismil Meslek Yüksekokulu ve Bismil Belediyesince çiftçilere alternatif ürün olması amacıyla geçen yıl hayata geçirilen "Tarımsal Ürün Çeşitliliğini Arttırma ve Geliştirme Projesi" kapsamında 50 dönüm alan üzerinde yetiştirilen lavantalar çiçek açtı.Çiftçileri gelir getiri oranı yüksek ürünlere yönlendirmek amacıyla deneme amaçlı olarak oluşturulan lavanta bahçeleri, göz kamaştırıcı mor rengiyle de ilgi görüyor.

Proje Koordinatörü ve Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrullah Akyıldız "Diyarbakır'da olmaz" denilen bir güzelliği bölgede denemek için projeyi geçen sene hayata geçirdiklerini söyledi.Akyıldız, çalışma kapsamında 50 dönümlük araziye iki tür halinde diktikleri 80 bin kök lavantanın bereketli ve birçok faydası bulunan bir bitki olduğunu belirtti.

"Gelin ve Damatlar, Fotoğraf Çekimi Mekanı İçin Kullanıyor"

Tıbbi aromatik bir bitki olan lavantanın kozmetik alanda da değerlendirildiğini anlatan Akyıldız, istihdam sağlayabilmek için oluşturdukları bahçelerde kadınların çalıştığını söyledi.

Vatandaşların lavanta bahçelerini ziyaret ettiğini, burada vakit geçirdiğini ve fotoğraf çektirdiğini ifade eden Akyıldız, şu değerlendirmede bulundu,"Gelin ve damatlar, fotoğraf çekimi mekanı için kullanıyor. Tüm bölge halkını burada dinlenmeye ve huzur bulmaya davet ediyoruz. Merkezi bir noktadayız. Diyarbakır, Bingöl ve  Batman'a çok yakın. Bölge halkı bu bahçenin güzelliklerini görmeli" dedi.


Fotoğraf Galerisi