ÜNİVERSİTEMİZ İLE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL


30.04.2021


ÜNİVERSİTEMİZ İLE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL

Dicle Üniversitesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Bilgi, Kültür ve Sanat Evi projesini hayata geçirmek amacıyla Sur ilçesinde uygun mekan  tahsis edildi.


Bilgi, Kültür ve Sanat Evi projesi kapsamında yükseköğretim, ortaöğretim ve hazırlık öğrencilerine kütüphaneye gitme ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen; geleneksel kütüphanecilik anlayışının dışında, bilgisayar, internet ve kitapların bir arada olduğu, okul derslerine takviye kursları ile çocuklarımızın eğitimini destekleyen, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle öğrencilerin gelişimine katkı sağlayan, bilgi ve teknoloji merkezi kurulacak. Bilgi Evi kapsamında derslikler oluşturulacak ve bu derslikler en fazla 15 öğrencinin aynı anda eğitim görebileceği şekilde, ışık alan fiziki standartlarda kurulacaktır. Alanında uzman eğitimciler ile dil kursları (İngilizce, Arapça, Farsça, Osmanlı Türkçesi), islam sanatları kursları (Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru vb.), resim kursları (Ahşap Boyama, Karakalem, Yağlı Boya vb.), uygulanmaya başlanacak ve ayrı ayrı programlar oluşturulacaktır.

İmam Şafii ve Şafiilik Uygulama ve Araştırma Merkezi projesi ile de bilimsel çalışmaların derlenmesi, tahkik ve tabedilmesi gibi hususlar daha kolay icra edilecektir. Bunlar yapılırken hem ülkemizde hem de Malezya, Endonezya ve Mısır gibi Şâfiî nüfusunun yoğun olduğu ülkelerdeki ilim insanlarından istifade etmek hedeflenmektedir. Söz konusu ülkelerde faaliyet gösteren İmam Şâfiî merkezleriyle iletişime geçmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve öğrenci/hoca hareketliliğine zemin hazırlamak  merkezimizin hedefleri arasındadır.

Keza bölgemizde halka mal olmuş ilim ve kanaat önderleri davet edilerek, üniversite-bölge entegrasyonuna katkı sağlanması mümkündür. Merkezin faaliyetlerinin kurumsal yapıya kavuşmasının ardından İmam Şafiî ve Şafiilik konusunda yetkin, yerli ve yabancı ilim adamlarından istifade etmek amacıyla konferans, panel, çalıştay ve sempozyum gibi organizasyonların düzenlenmesi düşünülmektedir.

 


Fotoğraf Galerisi