Güzel Sanatlar Eğitimi Öğrenci Değişim Programları

Erasmus:

Erasmus Programı, 1980'lerin sonlarından günümüze var olan bir AB değişim öğrenci programıdır. Amacı, Avrupa Birliği'ndeki öğrencilere kıtadaki en iyi üniversitelerden ve öğrenim yerlerinden birçoğundan eğitim alma fırsatı tanımaktır.

Bölümümüz Erasmus Koordinatörleri;

Prof. Dr. Ali Osman ALAKUŞ, aliosman@dicle.edu.tr , 8969-8697

Dr. Öğretim Üyesi Nurhayat GÜNEŞ, nurhayat.gunes@dicle.edu.tr , 8962

Mevlana:

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde mevcut yükseköğretim kurumları ile yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ya da öğretim elemanı değişimi gerçekleştirmektedir. 23 Ağustos 2011 tarihinde 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile beraber yürürlüğe giren program, dünyanın bütün üniversiteler ile işbirliğini öngörmektedir. Ancak gerçekleştirilecek değişimlerde Erasmus programına dahil ülkeler kapsam dışında yer almaktadır.

Programa katılmak isteyen öğrenciler, öğrenim sürecinde bir kez burslu olmak üzere, en az 1, en fazla 2 dönem boyunca öğrenim görmek üzere programdan yararlanabilirler. Öğretim elemanlarında ise, her akademik yılda bir kez olmak şartıyla, en az 1 hafta (haftada minimum 6 saat), en fazla 3 ay süre ile ders vermek amacıyla programa katılabilirler. Benzer biçimde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ya da öğretim elemanları Türkiye’deki mevcut yükseköğretim kurumlarına program kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilirler.

Bölümümüz Mevlana Programı Koordinatörü;

Dr. Öğretim Üyesi M. Meral YAĞÇI TURAN, muniremeral@gmail.com , 8965

Farabi:

Farabi Değişim Programı (Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı), üniversite ve yüksek teknoloji enstitülerinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim-öğretim gerçekleştiren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ya da öğretim üyesi değişim programıdır.

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir ya da iki yarıyıl süresince kurumlarının dışında mevcut bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmeyi hedeflemektedir. Programa katılan öğrencilere karşılıksız burs, öğretim üyelerine ise ek ders ödemesi yapılmaktadır.

Bölümümüz Farabi Programı Koordinatörü;

Dr. Öğretim Üyesi M. Meral YAĞÇI TURAN, muniremeral@gmail.com , 8965