Güzel Sanatlar Eğitimi Genel Bilgiler

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümümüz; Resim-İş Eğitimi ve Müzik Eğitimi olarak iki anabilim dalından oluşmaktadır. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda, Resim-İş Öğretmenliği programı verilmektedir. Bu programın eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim dili Türkçe’dir. Anabilim Dalı’na, birinci aşaması desen, ikinci aşaması imgesel tasarım olan  iki aşamalı bir yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Anabilim Dalı'nda 1 Profesör, 1 Doçent, 4 Öğretim Görevlisi, 1 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.

Anabilim dalında, alan dersleri yanında zorunlu eğitim ve kültür dersleri ile, seçmeli dersler mevcuttur. Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı'nda; Resim ve Grafik Tasarım Anasanat Atölye dersleri verilmektedir. Binada derslik olarak bir Heykel, bir Seramik, iki Grafik Tasarım, üç Resim, bir Baskıresim ve bir Temel Tasarım Atölyesi mevcuttur. Ayrıca Anabilim Dalı bünyesinde bir Sanat Galerisi yer almaktadır. Bu galeride öğretim yılı boyunca öğretim elemanları ve öğrencilerin sergileri gerçekleşmektedir.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümümüz; Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı lisans öğrencileri ve öğretim elemanları, anlaşmalı üniversiteler ile Erasmus, Mevlana ve Farabi Öğrenci Değişim Programları’ndan yararlanabilmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz lisans eğitiminden sonra Görsel Sanatlar öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ve Özel Kolejlerde görev alabilmekte; akademik çalışma yapmak isteyen öğrenciler ise yüksek lisans ve doktora yapma olanağına sahip olabilmektedir. Mezun öğrencilerimiz farklı üniversitelerde akademik personel olarak; kamu kuruluşlarında, özel sektörde görsel iletişim uzmanı, reklamcı veya tasarımcı olarak çalışabilmektedirler.