Veteriner Fakültesinin 22. Dönem Mezunları Mesleki Yeminini Yaptı

Mesleki yemin törenine;  Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır İl Başkanı Veteriner Hekim Serdar BUDAK, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet HÜSEYİNOĞLU, Diyarbakır Et ve Süt Kurumu Müdürü Hamdullah GÜVEN, Doğa ve Mili Parklar Diyarbakır İl Şube Müdürü Erdal SEVEN, Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Oda Başkanı Ali KIZILAY, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Necattin GÖNÇ, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammed Kasım AYDIN, Öğretim üyeleri ve Öğrenci aileleri katıldı.

Tören; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Aydın KETANİ yaptı.

Dicle Üniversitesinde Dicle Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinin kurulmasında katkılarından dolayı Dekan tarafından Doğa ve Mili Parklar Diyarbakır İl Şube Müdürü Erdal SEVEN’e teşekkür belgesi takdim edildi.

KETANİ konuşmasında: Öğrenci ailelerine; sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı,  akademik ve idari kadrom ile özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, donanımlı, ülkesini ve insanları seven bireyler olarak, sizlere tekrar takdim etmekten dolayı büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade etti. Ayrıca yeni mezunlardan, mesleki gelişmeleri takip eden, maddi hırstan kendini uzak tutan, etik ve manevi değerlere bağlı Veteriner Hekim olarak sizleri görmek bizleri sevindireceğini vurguladı.

22. Dönem birincisi Vedat ÖZER öğrenciler adına konuşma yaptıktan sonra, mezuniyet kütüğüne mezunlar adına plaket çaktı.

Törende dereceye giren  öğrencilere plaket ve hediyeler veridi.

Öğrencilere, “Veteriner Hekim Andını” Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özgül KÜÇÜKASLAN yaptırdı. Tören kep atma ile sona erdi.