Dekanımız Prof.Dr. M. Aydın KETANİ'nin Katılımıyla Adıyaman'da "Buzağılar ölmesin" konulu konferans Gerçekleşti.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca desteklenmiş olan "Buzağılar Ölmesin Projesi" kapsamında 09-10 Ocak 2020 tarihleri arasında Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Adıyaman il Merkezi olmak üzere, Adıyaman Gölbaşı, Kahta ilçelerinde proje ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Toplantıda Proje Yürütücüsü Veteriner Fakültesi Klinik öncesi Bilimler Bölümü Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Neval Berrin ARSERİM, Veteriner Fakültesi İç Hatalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan İÇEN, Adıyaman Üniversitesi tarım Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Cavidan GÜL ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Nurdan KARACAN SEVER, buzağı ölümlerinin önlenmesi konusunda ve nedenlerin tespitine yönelik konularında resmi ve serbest Veteriner Hekimlere yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Adıyaman’da ulusal bir kanalda konu ile ilgili canlı yayınlanan açık oturum programına katıldılar.
Toplantılara, Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Aydın KETANİ, Adıyaman İl Tarım ve Orman İl Müdürü Adil ALAN, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Sinan BULUT, Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Veteriner Hekim Sırrı ÖZTÜRK, Adıyaman Veteriner Hekimler Oda Başkanı Orhan ÖZTÜRK katıldı.
Proje kapsamında Diyarbakır ve Şanlıurfa İllerinde de benzer toplantılar yapılacaktır