TÜBİTAK 4007 İLE HER ŞEYDE BİLİM, HERKESE BİLİM


13.10.2021


TÜBİTAK 4007 İLE HER ŞEYDE BİLİM, HERKESE BİLİM

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında "Her Şeyde Bilim, Herkese Bilim" sloganıyla bilimsel etkinliklerine başladı.

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen bilim şenliklerine, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç katıldı. Dicle Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de aralarında bulunduğu stantları gezen Karakoç, 6-15 yaş aralığındaki çocukların ve gençlerin katılımıyla gerçekleşen bilim şenliği için; "TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri ile Diyarbakır'daki çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel faaliyetlere ilgisini çekmek, bilimsel temelli düşünme gibi becerilerini geliştirmek, yeteneklerini fark etmelerini sağlamak ve eğlenmeleri amaçlanmaktadır" dedi.

Dicle Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pelin Karatay Gögül, "Merkezimiz burada açtığı Güneşten Elektrik Enerjisi Üretimi, Jel- Mum Yapımı, Dezenfektan Yapımı, STEM, Krem Yapımı, Suda Elektrik Yakıt Üretimi, Bilim Show, Sabun Yapımı atölyeleri ile stantlarda çocuklara bilimsel çalışmaları uygulamalı olarak gösteriyoruz" dedi.

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen bilim şenliklerine Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, Diyarbakır il Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği 13-16 Ekim tarihlerinde Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.


Ayrıntı için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=gJDvV6MO9TY