LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA “ÇOCUK OYUN PARKI”


15.10.2021


LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA “ÇOCUK OYUN PARKI”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar ile bir araya geldi.  

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tedavileri nedeniyle uzun süre oyun oynamaktan mahrum kalan çocuklar için Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi önünde sosyal donatı alanlarının da yer aldığı çocuk oyun parkı yaptı. Vali Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, hastanede tedavi gören çocuklarla parkta bir araya gelerek yakından ilgilendiler. Karaloğlu, yaptığı açıklamada, hastanın, hasta yakınının moral ve motivasyonun iyi olmasının tedavi sürecini hızlandırdığını söyledi. Hematolojik tedavilerin uzun süren tedaviler olduğunu anımsatan Karaloğlu, parkta çocukların eğlenceli vakit geçirmelerinin kendilerini mutlu edeceğini belirtti. 

Rektör Karakoç ise çağın vebası olarak adlandırılan  hastalıkla mücadele eden çocuklara ve ailelerine her zaman destek olduklarını belirtti. Karakoç, "Üniversitemiz  hastalıklarla mücadelede önemli merkezlere sahip. Çocuk Hastanemizde ve onkoloji hastanemizde bölgenin dört bir yanından gelen çocuk hastalarımıza da tedavi veriliyor. Ben, çocuklarımızı tedavi ederek onları sağlıklarına kavuşturan değerli sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Çocuklara hediyelerin dağıtımı yapıldıktan ve yaş pasta kesişmesinden sonra ziyaret sona erdi.