BESYO ÖĞRENCİLERİ OKULLARI RENKLENDİRDİ


06.03.2021


BESYO ÖĞRENCİLERİ OKULLARI RENKLENDİRDİ

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında Antrenörlük bölüm başkanı Nihat MIZRAK'ın koordinatörlüğünde bir çok okul yenilendi.

 Öğretmenlik ve yöneticilik bölümündeki 180 öğrenci ile birlikte Diyarbakır merkez olmak üzere birçok ilçe ve köylerde fizibilite çalışmaları yapılarak sosyal ve kültürel alanları elden geçirerek aktif hale getirildi. 

Gönüllülük esasıyla yapılan çalışmalarda voleybol, basketbol,futbol saha çizimi bununla beraber potaların kale direklerinin, voleybol direklerinin boyaması yapıldı. Okul duvarlarının da resim çalışmaları oyun alanlarının çizimi, çizgi oyunları çalışmaları yapılarak okullarımıza kazandırıldı.
Diyarbakır birçok yerinde öğrencilerimiz tarafından maske dağıtımı yapıldı.
Birçok okulumuza; voleybol-basketbol-hentbol tenis topları alındı. Birçok branşa özgü forma-şort-çorap alındı. Yıllardır yapmış olduğumuz Sosyal Sorumluluk Projesi’ne birini daha eklemiş olup, bugüne kadar bu projelerimizden yüz bine yakın öğrencimiz faydalandı. Pandemi kurallarına uyarak il, ilçe ve köy çalışmalarımızı sonlandırdık. 2 dönem Bahar yarılında Antrenörlük bölümünde okuyan öğrencilerimizle çalışmalara devam edilecek. Proje kapsamında Karacadağ bölgesinde saha çalışması, malzeme ve kıyafet desteği de yapılacak.