AKADEMİSYENLERİMİZ MEZOPOTAMYA BİLİM ŞENLİĞİ-2 KAPSAMINDA SEMİNER VERDİ

21.09.2022

AKADEMİSYENLERİMİZ MEZOPOTAMYA BİLİM ŞENLİĞİ-2 KAPSAMINDA SEMİNER VERDİ

TÜBİTAK Bilim Toplum Programlarında çağrıya açılan ve üç alanda kabul edilen projelerin sonuncusu olan ‘Mezopotamya Bilim Şenliği-2’ projesi başladı. 7’den 70’e katılımcılara bilimsel çalışmalarla tanışma fırsatı sunmak ve bilimin değiştirici gücünü, bilimle uğraşmanın sağlayabileceği faydaları görebilmelerine olanak tanımak amacıyla birbirinden farklı atölyeler, gösteriler, seminerler, bilim otobüsü, söyleşiler ve daha birçok etkinliğin yer alacağı bilim şenliğinin bu yıl ikinci defa gerçekleşti.

Dicle Üniversitesinin de paydaş olduğu etkinliklerde akademisyenlerimizde verdiği seminerler ile öğrencileri aydınlattı. Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen seminerlerin ilki “Çocuklar Nasıl Hastalanır?” ve “İlaçlar Nasıl Üretilir ve Hastalıklardan Nasıl Korur?” adlı sunumları Doç. Dr. Fesih Aktar ve Dr. Şeyhmus Yavuz tarafından verildi.

Seminerlerin ikincisi ise Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir tarafından “Sosyal Medya ve Çocuk Hakkı” başlığı ile gerçekleşti.

Mühendislik Fakültesi dekanı Prof. Dr. M. Siraç Özerdem de “Milli Teknoloji Hamlesi” adlı seminer verdi.