DİCLE ÜNİVERSİTESİNE YÖK'TEN ''ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLÜ''

06.05.2021

DİCLE ÜNİVERSİTESİNE YÖK'TEN ''ENGELSİZ ÜNİVERSİTE  ÖDÜLÜ''

Üniversite kampüs sınırları içinde engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen “2021 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri'' ni kazanan üniversiteler belli oldu. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen ödül töreninde Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu  Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) aday ödülünü kazandı.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven, “Amacımız, üniversitemizde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin akademik ve toplumsal hayata katılımlarında fırsat eşitliği yaratmak ve kampüsümüzü eğitim, fiziksel ve sosyo-kültürel alanda engelsiz bir yaşam alanı haline getirmektir. Özverili çalışmalarımızdan dolayı YÖK tarafından  ilk kez 2018 yılında verilen ödüllerden Dicle Üniversitesi Kampüsü "Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Bayrak Ödülünü, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülünü ve ayrıca 3 kategoride ise aday ödüllerini almıştık. Amacımıza ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz hedefler doğrultusunda, 2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde ise Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi "Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Bayrak Ödülünü (Mavi Bayrak) ve “Mekanda Erişilebilirlik Bayrak Ödülünü (Turuncu Bayrak)", Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu, Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Dicle Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi Mekanda Erişilebilirlik Bayrak Ödülünü (Turuncu Bayrak) almaya hak kazandılar. Ödül Töreninde ayrıca İlahiyat Fakültesi ise Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) Aday Ödülünü kazandı. Dicle Üniversitesi olarak engelli bireylerin eğitim, sosyal ve erişilebilirlik yaşam kalitelerine önem veriyoruz." diye konuştu.