ÇOCUK EĞİTİMİNDE HAYAT BAŞARISI MI? AKADEMİK BAŞARI MI?


10.05.2021


ÇOCUK EĞİTİMİNDE HAYAT BAŞARISI MI? AKADEMİK BAŞARI MI?

Dicle Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ilki düzenlenen "Çocuk Eğitiminde Hayat Başarısı mı? Akademik Başarı mı? konulu etkinlik gerçekleştirildi.
 Moderatörlüğünü Çocuk Gelişimi Uzmanı Öğr. Gör. Esra Kuz' un yaptığı ve konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan' ın öncülüğünde katılımcılarla buluştu. 
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Çocuk Eğitiminde Hayat Başarısı mı ? Akademik Başarı mı ? Konusu eski bir konu olmasına rağmen halen güncelliğini korumaktadır. Çünkü bu konu önemli ve sürekli güncelliğini koruyan bir konudur. Covid süreci herkesi etkilese de özellikle çocuk ve ergenleri fazlasıyla etkilemektedir. Bu durum çocuğun kendini geliştirmesi için bir avantaj mı dezavantaj mı bunu fark etmek de önemlidir. Çocukların bütüncül ve bireysel ilgi ve isteklerine göre gerekli bir eğitime yönlendirilmesi önemlidir. Her çocuk aday bir liderdir. Tek başına ahlaki başarı değil tek başına akademik başarı da değil biz şöyle diyoruz: Ahlaki Başarı+Akademik Başarı = Hayat Başarısı'dır. Çocuklarımızı, liderlerimizi bu yönde yetiştirmeliyiz. İyi niyet ve değer eğitimi çok önemlidir" dedi.

Fotoğraf Galerisi