DİYARBAKIR AŞEVİNE ZİYARET

10.06.2021

DİYARBAKIR AŞEVİNE ZİYARET

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Türk Kızılay Aşevi'ni Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ziyaret etti.

Ziyaretçiler, Kızılay tarafından Dicle Üniversitesi kampüsü içerisindeki 5 bin m² bir alan üzerine kurulu  10 bin kişilik kapasitesi ve modern görüntüsü ile öne çıkan aşevindeki üretim ve depolama alanlarını tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca günlük 3 bin 200 kişiye hizmet sunan Diyarbakır aşevinde hali hazırda yaşlı, hasta, engelli, yetim ve kimsesiz olmak üzere günlük 1000 kişiye üç çeşit yemek hizmeti veriliyor. Ayrıca, olağanüstü durumlarda aşevi 20 bin kişiye yemek çıkartılabilecek kapasiteye sahip.