İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDE ONLİNE 15 TEMMUZ KONFERANSI


13.07.2021


İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDE ONLİNE 15 TEMMUZ KONFERANSI

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 15 Temmuz Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında online olarak bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Arş. Gör. Dr. Müslüm Kayacı “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Başarısızlık Nedenleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Genelkurmay’da silah sesleri duyuldu ve bir helikopterden dışarıda bulunanların üzerine ateş açıldı. İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmed Köprüsü bir grup asker tarafından geçişe kapatıldığını ifade eden Müslüm Kayacı, O dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, bir televizyon kanalına bağlanarak, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirtti ve “Bu girişime izin verilmeyecektir” dedi.

Kayacı, ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk’te canlı yayına bağlanarak, askeri kalkışmaya tepki gösterdi ve halkı meydanlara davet etti. Halk sokaklara döküldü, kurumların hepsi görevini eksiksiz yaptı, yargı harekete geçti, basın anbean gelişmeleri verdi. Darbenin birtakım detayları hakkında da çok şey söylenebilir, ancak darbenin başarılı olamamasının esas nedeni toplumsal bir karşılığı olmamasıdır’’ dedi.

Ayrıntı için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=re8KYrXkn8s


Fotoğraf Galerisi