15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BİSİKLET TURU ETKİNLİĞİ


14.07.2021


15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BİSİKLET TURU ETKİNLİĞİ

Dicle Üniversitesi ‘’15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi.

Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının katkıları ile Dicle Üniversitesi Bisiklet ve Doğa Spor Kulübü "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında bisiklet turu gerçekleştirdi.

Dağkapı meydanında başlayan bisiklet turuna gönüllü bisiklet tutkunları ile Dicle Üniversitesi Bisiklet ve Doğa Spor Kulübü üyeleri katıldı.

Etkinliğe katılan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ‘’15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından yapılmaya çalışılan darbeye vatandaşların sokaklara çıkmasına izin verilmemişti. Hain darbe girişiminin üzerinden tam 5 yıl geçti. 15 Temmuz, yarın tüm yurt genelinde yapılacak anmalarla kutlanacak. Biz de Dicle Üniversitesi olarak birçok anma programı yaptık. Bunlardan birini de gençler ile organize ettik. Diyarbakır'ımızın her kesiminden gençlerimiz buraya gelerek o günleri bir daha yaşamamak için 15 Temmuz'un başkaldırışını söndürdüler. İnşallah o günleri yaşamayız ve görmeyiz. Bunun için de devlet kurumları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, üniversitemizle, sivil toplum kuruluşları bir araya gelip başta yarınımız olan gençlerimizin 15 Temmuz bilincini yerleştirerek o günleri bir daha yaşamak için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor" dedi.

Karakoç, ‘’5.yıl dönümünde, vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasi için canını vermiş, bütün şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Etkinliğe katılan gençlerden Vahit Karagülle, yapılan her etkinliğin hain darbeyi zihinlerde canlı tuttuğunu ifade ederek, "15 Temmuz'da yapılan hain darbe girişimine karşılık Türk milletinin ve gençliğin gücünü hep birlikte mücadele ederek, sergiledik. Allah bugünleri bir daha devletimize, milletimize, vatanımıza, hiç kimseye yaşatmasın" diye konuştu.

Dağkapı meydanında başlayan bisiklet turu Keçi Burcu, Hevsel Bahçeleri bisiklet yolu, Hz Süleyman,  Dicle Üniversitesi Köprüsü güzergâhında ilerleyen sporcuların bitiş durağı ise Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu önü oldu.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve rektör yardımcıları öğrenciler ile öğlen yemeği yedikten sonra, etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.


Fotoğraf Galerisi