"15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI” VETERİNER FAKÜLTESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ


14.07.2021


"15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI” VETERİNER FAKÜLTESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. 
“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” kapsamında vatan savunması için özellikle 15 Temmuz gecesi canlarıyla, kanlarıyla mücadele eden, gözlerini kırpmadan şehadete eren vatan kahramanları Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen programla anıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural tarafından yapıldı. Akabinde 15 Temmuz Marşı, Vakit Gelir Videosu ve Dursun Ali Erzincanlı tarafından seslendirilen 30 kurşun videosu izlendi. Daha sonra Üniversitemiz Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim  Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Berettin Kolaç tarafından 14 Temmuz 2021 tarihi saat 11. 00’de  “27 Mayıs 1960’tan 15 Temmuz 2016’ya Türkiye Darbeler Tarihi” konulu sunum gerçekleştirildi. Program sonrası Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural tarafından Dr. Öğr. Üyesi Berettin Kolaç'a teşekkür belgesi takdim edildi.

Fotoğraf Galerisi