15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ


16.07.2021


15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Diyarbakır'da 15 Temmuz Milli Birlik Ve Beraberlik Günü 5.yıl dönümü nedeniyle Sur ilçesi Kurşunlu Camii olarak bilinen Fatih Paşa Camii önündeki Kurşunlu Camii Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

Programa, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçe kaymakamları ve belediye başkan vekilleri, Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü kapsamında Keçi Burcu önünde resim sergisi açılmasıyla başlanan etkinlik daha sonra yürüyüş ile devam etti.

Yapılan yürüyüş Sur ilçesi Kurşunlu Camii Meydanı’nda sona ererken, burada yapılan ve binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Cumhurbaşkanı Recep Recep Tayyip Erdoğan'ın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşma canlı olarak alandaki vatandaşlara verildi.

Daha sonra güvercin uçuran ve açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, karanlık olan 15 Temmuz gecesinin nurlu bir sabaha, bir zafer sabahına evrildiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından şiir dinletisi ve çeşitli etkinliklerin ardından program sona erdi.

Ayrıntı için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=YRNVLX7PrKw