ECZACILIK FAKÜLTESİ 2. MEZUNLARINI MESLEK HAYATINA UĞURLADI

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ikinci mezunlarını verdi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre merkezinde yapılan Yemin Törenine Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ecz. Mehmet KAYA, 11.Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Başkan vekili Ecz. Ozan AYZİT, Dekanlar, Öğretim üyeleri, Eczacılar, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Eczacılık Fakültesi dönem birincisi Ecz. M. Tahir KILIÇ mezun öğrenciler adına bir konuşma yaparak verdikleri destek için ailelerine ve tüm hocalarına teşekkür etti. Konuşmanın ardından mezuniyet kütüğüne isim plakasını çaktı.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ ise yaptığı konuşmada, Eczacılık Fakültesi olarak ikinci dönem mezunlarını vermenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarını, geçen yıl verdikleri ilk mezunlarından birinin Eczacılıkta Uzmanlık sınavında Türkiye birincisi olduğunu hatırlatarak mezunlarının birçok başarıya imza atacaklarına inandıklarını belirtti. Dekan Prof. Dr. Meral ERDİNÇ: “Eczacılık, sağlık alanında önemli yer tutan kutsal bir meslektir. Bu mesleğin üyelerini yetiştiren Eczacılık Fakültesi olarak misyonumuz; evrensel etik değerlere bağlı, gerek ilaç araştırma, geliştirme süreçlerinde ve gerekse ilacın akılcı kullanımı konusunda etkin görev ve sorumluluklar üstlenen, insan merkezli düşünen ve ürettiği bilgiyi toplum yararına sunan eczacılar yetiştirmektir.” dedi.

Dekan Prof. Dr. Meral ERDİNÇ, 40 ile başlayan bugün 300’e varan öğrencilerine 5 yıllık eğitim ve öğretim süresince, ulusal çekirdek eğitim programı çerçevesinde sürekli güncellenen bir mesleki eğitim verdiklerini, Erasmus değişim programı ile Avrupa üniversitelerine gönderdiklerini, Öğrencilerinin mesleki kariyerleri kapsamında Bilimsel faaliyetlere katılımlarını desteklediklerini, bunların yanı sıra öğrencilerinin sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine de önem verdiklerini ve üniversitede var olan klüplere katılımlarını desteklediklerini belirtti.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve hediye taktimi yapıldı. Bütün öğrencilere mezuniyet belgelerinin dağıtımının ardından Dekan Prof. Dr. Meral ERDİNÇ tarafından mezunlara Eczacılık yemini ettirildi. Öğrencilerinin kep atmasıyla tören sona erdi.