İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 99.YILDÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY' U ANMA ETKİNLİĞİ
ECZACILIK FAKÜLTESİNDE İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 99.YILDÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY' U ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından İstiklal Marşımızın kabulünün 99.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programa öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personeller katıldı. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ yaptığı konuşmada; milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan istiklal marşımızın 99 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün anlam ve önemine değinerek, diğer milli marşlardan farklı olarak kurtuluş savaşı koşullarında yazılan milli marşımızın her mısrasının o sırada yapılan güçlü bağımsızlık mücadelesini ifade ettiğini ve her okunuşunda bizlere aynı hissiyatı yaşattığını belirtti.
Programda, Dicle Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bedrettin KOLAÇ’ın “Tarihi yönüyle istiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy “ konulu sunumu gerçekleşti. KOLAÇ, sunumunda Mehmet Akif’in hayatını ve istiklal marşının yazıldığı dönemi ve sonrasındaki tarihi gelişimleri anlattı.
Etkinlik, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ’in, Dr. Öğr. Üyesi Bedrettin KOLAÇ’a teşekkür belgesi sunumu ile sona erdi.