ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE SEKTÖREL BAZDA TESPİT EDİLEN BULGULAR DEĞERLENDİRİLDİ


15.01.2021


                                    ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE SEKTÖREL BAZDA TESPİT EDİLEN BULGULAR DEĞERLENDİRİLDİ

İlimiz bünyesinde 20/11/2015 tarihinde kurulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu tarafından, İlimizdeki İşbirliğinin geliştirilmesi, sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin alınması amacıyla 2018 yılında sektörel bazda KÜSİ alt komisyonları oluşturulmuştu. Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Ticaret Sanayi Odasının sekretaryalığını yaptığı alt komisyonlar; Diyarbakır OSB, Farklı sektörlere ilişkin dernek ve odalar, Diyarbakır Ticaret Borsası, DİSİAD, GÜNTİAD, Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve sektörle ilişkili işletme yetkililerinden oluşturuldu.

Sekiz sektörden oluşturulan alt komisyonların, farklı zamanlarda yaptıkları toplantılarda üniversite sanayi işbirliğinin durumu ve işbirliğini etkileyen sorunlar değerlendirildi. Her sektöre ilişkin elde edilen nihai bulguların tespiti için Valiliğin talimatı ve Dicle Üniversitesinin organizasyonu ile toplantılar planlandı.

İlk toplantı, Mühendislik Fakültesinde Vali Yardımcısı Ömer Coşkun başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya; Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ketani, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Esat Yeşil, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, alt komisyon başkanları ve meslek kuruluşların yetkilileri katıldı.


Fotoğraf Galerisi