2. LİSANSÜSTÜ ORYANTASYON PROGRAMI

2.LİSANSÜSTÜ ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akademik hayata adım atan Lisansüstü öğrencilere  Dicle Üniversitesinin sosyal ve akademik yapısını ve sunduğu imkanları tanıtmak,  eğitim süreçlerini ve araştırma hayatlarını kolaylaştırmak ve desteklemek amacıyla düzenlenen 2.Lisansüstü oryantasyon programı, 10 Şubat 2020 tarihinde Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Enstitü Müdürleri, Dekanlar, Anabilim Dalı Başkanları, Öğretim Üyeleri ve lisansüstü öğrencilerin katıldığı programda açılış konuşmasını yapan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevtap SÜMER EKER, çağdaş eğitim anlayışını özümsemiş nitel ve nicel olarak oldukça yeterli donanıma sahip öğretim elemanlarımızın bulunduğuna vurgu yaparak, Dicle Üniversitesinin gelişen teknolojinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek biçimde donanımlı birimleri, araştırma laboratuvarları, zengin kütüphanesi, olimpik yüzme havuzu, spor sahaları ve internet olanaklarıyla öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, köklü bir üniversite olan Dicle Üniversitesinin tarihe tanıklık etmiş ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olan Diyarbakır’da bulunmasının önemini vurguladı. Kalite Yönetim Sisteminin hayata geçirilmesiyle Üniversitenin kurumsallaşmasının sağlandığına, yurtdışındaki birçok üniversite ile yapılan protokoller ile Dicle Üniversitesinin uluslararasılaşma çalışmalarında yakaladığı ivmeyi akreditasyon çalışmalarıyla sürdüreceğine değinen TANRIVERDİ, Dicle Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere iyi bir eğitim sağlayabilmek adına kütüphane, altyapı ve laboratuvar gibi imkânların öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Açılış konuşmasının ardından program kapsamında Öğrenci Bilgi Sisteminin kullanımı, Dicle Üniversitesi Kütüphanesi tarafından sunulan hizmetler, proje hazırlama yöntemi, proje desteği veren kurum ve kuruluşlar, yurt dışı öğrenci değişim programları ve yurt dışı eğitim olanakları ve 100/2000 YÖK Doktora Bursu alt alanları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.