REKTÖR KARAKOÇ’TAN AŞI ÇAĞRISI


10.09.2021


REKTÖR KARAKOÇ’TAN AŞI ÇAĞRISI

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör yardımcıları, Genel Sekreter, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri tarafından kurulan COVİD-19 aşı standını ziyaret etti.

 Üniversitemizde kayıt haftasında aşı olmak isteyen öğrenciler için kurulan aşı standını gezen Karakoç, ‘’Bugün geldiğimiz noktada aşıdan başka bir çaremizin olmadığını görüyoruz. Bu hastalığın önüne geçilebilmesi için tüm öğrencilerimizi ve personellerimizi aşı olmaya davet ediyoruz’’ dedi.

Toplumsal bağışıklık kazanabilmemiz için COVİD-19 aşısının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. COVİD-19 ile mücadelede başarılı olmanın yolunun aşıdan geçtiğini, herkesin aşı olmasının doğru bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ‘’Yeni eğitim-öğretim yılının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önceliğimiz herkesin aşı olmasıdır.  Üniversite olarak, çok özlediğimiz öğrencilerimizi yüz yüze eğitime hazırlamak için tüm önlemleri eksiksiz bir şekilde alıyoruz’’ dedi.

Okul kayıtlarını tamamlayan öğrencilerden Covid-19 aşısı olmayanlar ya da ikinci dozlarını tamamlamak isteyenler, aşı standını ziyaret ederek, aşılarını olabiliyor. Aşılama sonrası öğrencilerin karşılaşabileceği alerjik reaksiyona müdahale için de 112 acil servis ambulansı hazır bekletiliyor.

Yayını izlemek için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=3HMkL4uTg7Q


Fotoğraf Galerisi