CARDIONLINE DİYARBAKIR LIVE – KOMPLEKS KORONER KURSU

15.09.2021

CARDIONLINE DİYARBAKIR LIVE – KOMPLEKS KORONER KURSU

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalının düzenlemiş olduğu “Cardionline Diyarbakır Live – Kompleks Koroner Kursu” Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu ve Türkiye'nin değişik illerinden kardiyologların katılımıyla gerçekleşti.

Kursun açılışında konuşan Prof. Dr. Hakkı Şimşek; “Türkiye’nin değişik yerlerinden zorlu kalp damarlarını açmakta oldukça tecrübeli hocaların katılımıyla, 7 açılması zor kalp damarına canlı yayında başarılı şekilde müdahale edildi. Operasyonlar kalp hastanesi anjio laboratuvarında yapıldı. Katılımcıların bulunduğu salondan izlendi ve tartışıldı, toplantı ve operasyonlar ayrıca zoom aracılığıyla tüm Türkiye’den kardiyologlar tarafından izlendi. IVUS dediğimiz damar içi ultrason iki hastamızda, rotablatör denen damar içi kireçleri traşlama ise bir hastamızda başarıyla kullanıldı” dedi.