Mühendislik Fakültesi "Kariyer Planlama Semineri"

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KARİYER PLANLAMA SEMİNERİ

Öğrenci ve mezunların eğitim hayatları boyunca iş gücüne katılmalarından evvel mesleklerinde kendilerini geliştirmeleri ve kariyer planlamalarını yapmaları önem kazanmaya başlamıştır. Bununla beraber günümüzde iş ve meslek kavramlarının değer kazanmasıyla öğrenci ve mezunların iş hayatına daha kolay adım atmalarını sağlamak amacıyla hizmet veren kurumların önemi ortaya çıkmaktadır.

Bu faaliyetlerin merkezinde yer alan kurumların başında gelen Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin iş birliği ile öğrenci ve mezunlara yönelik iş fırsatları, staj faaliyetleri ve kariyer olanakları hakkında fakülte, meslek yüksekokulları ve yüksekokullarda bilgilendirme ve farkındalık kazandırma amacıyla seminer programları yapılmaktadır.

Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatları boyunca mezuniyet sonrası kalifiye ve alanın da yetkinliklere sahip bir birey olarak Dicle Üniversitesinin birimlerinden nasıl faydalanacakları ve Kariyer Planlama Merkezinin bireysel danışmanlık hizmetlerinden bahsedildi. Kariyer Planlama Merkezi personelleri ve İŞKUR Temas Noktası personeli bilgiler aktardı.