KOYUN VE KEÇİLERDE ÜREME SORUNLARI VE MEME SAĞLIĞI ÇALIŞTAYI


22.09.2022


                                                 KOYUN VE KEÇİLERDE ÜREME SORUNLARI VE MEME SAĞLIĞI ÇALIŞTAYI

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Türk Veteriner Jinekoloji Derneği tarafından "Koyun ve Keçilerde Üreme Sorunları ve Meme Sağlığı Çalıştayı" düzenlendi.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen çalıştayın açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, dekanlar, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim Küçükaslan’ın konuşmasını yapması ile başlayan programda keçi ve koyun yetiştiriciliğin kültürümüzde ve ekonomi alanındaki katkısına değinildi.

Türk Veteriner Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Fındık da yaptığı konuşmada dernek olarak etkinliğin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarım ve hayvancılığın ülkemizdeki ve dünyadaki değerinden bahsetti.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Vural ise düzenlenen çalıştay ile bölgemizde yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı küçükbaş hayvancılığa ilişkin üreme sorunları ve meme sağlığının bilimsel verilerle değerlendirilmesi ve çözüm önerilerinin bilim camiası, veteriner hekimler, yetiştiriciler ve sektörün diğer paydaşlarına sunulmasını amaçladıklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç yaptığı konuşmada çalıştayın başarılı geçmesini temenni ederek, alanında uzman katılımcıları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Karakoç, 2023 yılında Dicle Üniversitesi Hayvan Hastanesinin temelinin atılacağını, 50. yılına giren köklü bir kurum olan Dicle Üniversitesinin her geçen gün büyüyen ve hedeflerini de büyüten bir eğitim yuvası olduğunu söyleyerek, gerek yurt dışı öğrenci potansiyelinin gerekse uluslararası bilimsel etkinlik katılımının yoğunluğunun sevindirici olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın birinci oturumu Prof. Dr. Tayfur Bekyürek ve Prof. Dr. Servet Bademkıran’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Behiç Coşkun, “Koyun ve Keçilerde Beslenme ile Üreme Performansı İlişkisi” başlığında bir sunum gerçekleştirdi.

Çalıştay, gerçekleşen dört oturum ile son buldu.

https://www.youtube.com/watch?v=xQ-CxAKCnN4