İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ANADOLU AJANSI'NIN EĞİTİMİNE KATILDI


25.01.2023


İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ANADOLU AJANSI'NIN EĞİTİMİNE KATILDI

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Anadolu Ajansı'nın eğitimine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansının (AA), İletişim Fakültesi öğrencilerinin yetiştirilmesi amacıyla 10 üniversiteden 100 öğrenciye vermeye başladığı uygulamalı stüdyo eğitimine Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesinden 10 öğrenci katıldı.

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin katıldıkları eğitim iki gün sürdü.

İletişim fakültelerinin üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik eğitimde öğrencilere televizyon programcılığı, reji eğitimi, spikerlik ve diksiyon teknikleri, greenbox uygulamaları, ileri aydınlatma ve görüntü teknikleri, görüntü yönetmenliği, habercilik eğitimleri ve medya okuryazarlığı, gerçek ötesi çağda habercilik alanlarında eğitim verildi.

AA Haber Akademisi’nin Ankara’daki atölye ’de düzenlediği eğitimlere katılan öğrenciler habercilikle ve yayıncılıkla ilgili pratik yapma imkânı bulmalarının kendileri için oldukça faydalı olduğunu dile getirdi.

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tarcan akademik ve uygulamalı çalışmalarında başarılı ve gayretli olan öğrencileri için Türkiye’nin yetkin kuruluşlarıyla iş birliklerinin devam edeceğini söyledi.

AA Haber Akademisinin eğitiminin Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özcan Demir öğrencilerini göstermiş oldukları başarı için tebrik etti.


Fotoğraf Galerisi