Kalp ve Damar Cerrahisi ABD
 ANABİLİM DALI TARİHÇESİ

1973 yılında Göğüs-Kalp ve Damar Hastalıkları anabilim dalı kurulmuş ve 1991 yılında ilk kez kalp cerrahisine başlanmıştır.
2002 yılında kalp ve damar cerrahisi göğüs cerrahisinden idari olarak ayrılıp özgün bir anabilim dalı olarak çalışmalarına devam etmiştir.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulmuş olan Anabilim Dalımız Kalp ve Damar Cerrahisi alanlarında; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve hasta tedavi işlevlerini yerine getirmek üzere faaliyetler planlamıştır.

Anabilim Dalı Faaliyet Amacı
Anabilim Dalımız tüm dünyada standart hale gelen aşağıdaki işlevleri yerine getirmektedir

1.Eğitim-Öğretim Faaliyetleri
Tıp fakültesi öğrencisi, uzmanlık ve hizmet içi eğitimi kapsamaktadır.

2.Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri
Kalp ve Damar Cerrahisi hastalıkları ile ilgili klinik tecrübelerimizden ve çalışmalarımızdan yayınlar çıkartmak, yeni yayınları takip ederek kendimizi yenilemek.

3.Hasta Tedavi Faaliyetleri
Yenilikleri takip ederek branşımızla ilgili hastalıkların tedavisinde son teknolojiyi ve cerrahi teknikleri hastalarımızın hizmetine sunmak.

Ana Bilim Dalı Başkanı :Doç.Dr. Aşkın Ender TOPAL

Akademik Kadro: