Fizik Tedavi ABD

Dicle Üniversitesi FTR bölümü 1970 Yılında Prof. Dr. Ferda ERDOĞAN tarafından kurulmuştur. Kurulduğunda bölgenin ilk ve tek FTR kliniği idi. Anabilim dalımıza bağlı olarak görev yapan 1 Profesör, 5 Doçent, 1 Yrd. Doç. Dr. ve 13 asistan olmak üzere toplam 20 kişilik bir kadro ile hizmet vermektedir. Bölümümüz faaliyetlerini Fizik tedavi, rehabilitasyon ve romatoloji alanlarında sürdürmektedir.

Kliniğimiz 23 yataktan oluşmakta, yıllık olarak 10250 poliklinik hastası bakılmaktadır. Yılda 550 hasta da yatırılarak tedavi edilmektedir. Kliniğimiz 3 poliklinik ile hastalara hizmet sunmaktadır:

1- Genel poliklinik

19.  Dr.Muhyettin TAY

20.  Dr. Sevgi ÇAKMAK

Staj

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon stajı beşinci sınıfta üç haftalık sürede verilmektedir. Staj süresince teorik ve pratik ders uygulamaları yapılmaktadır. Teorik dersler idari bölüm içerisindeki sınıfta verilmektedir. Pratik ders uygulamaları klinik, poliklinik,tedavi salonu ve egzsersiz salonunda verilmektedir.

Staj sonunda yapılan teorik ve pratik sınav uygulamasından alınan notların ortalaması 60 ve yukarı olan öğrenciler başarılı sayılmaktadır.

Adres: Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı,