Aile Hekimliği ABD

GENEL BİLGİLER

Ana bilim dalımız 8 Temmuz 1995 tarihinde Dahili Bilimler Bölümü bünyesinde kuruldu. İlk asistanını 1995 Nisan dönemi TUS ile alan Aile Hekimliği Anabilim Dalının, İlk Anabilim Dalı Başkanlığını Doç. Dr. Nizamettin TOPRAK yaptı. 1997-2001 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığını Doç. Dr. Mehmet Emin YILMAZ, 2001-Ocak 2009 yılları arasında ise Doç. Dr. İsmail Hamdi KARA yürüttü.  ŞuanABD başkanlığını Doç.Dr.Tahsin ÇELEPKOLU yürütmektedir. Anabilim Dalımızda şu anda üç adet öğretim üyesi ve kırkiki adet asistanı bulunmaktadır.

Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Tahsin ÇELEPKOLU

22.  Dr. Dilek TUNÇBİLEK

23.  Dr. Orhan AYAN

24.  Dr. Kübra DURSUN DEMİRCAN

25.  Araştırmacı Dr.Erkan KIBRISLI(13/b-4)

26.  Dr. Abdullah DEMİRER

44.  Dr. Mukaddes HÜSEYNİ GÜLLÜ

45.  Dr.Recep BİLİR

ANABİLİM DALI MİSYONU:

• Tıbbi bakım isteyen kişiye yaş cinsiyet ve hastalıktan bağımsız kap-samlı ve sürekli sağlık bakımı sunmak

• Hastaların kararlarına da saygı göstererek kendi aile toplum ve kül-türleri bağlamında hizmet vermek, yetenek ve değerlerini etkin ve güvenli bir sağlık bakımı vermek üzere geliştirmektir.

• Asistan, araştırma görevlisi ve internlere ilerde çalışacakları birinci basamak sağlık kuruluşlarında karşılaşacakları her türlü hasta ve/veya sorunla başa çıkmalarını sağlayacak kapsamlı ve çok yönlü eğitim vermek

• Araştırma ve uygulamaların ülkemizin ve sağlık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda planlanıp çözüm önerileri sunacak şekilde yapmaktır.

ANABİLİM DALI VİZYONU:

Üniversite sağlık sistemi ile ilgili ilk temas noktası olmak, Açık ve sınırsız hizmet olanağı, yaş, cinsiyet ya da kişinin başka herhangi bir özelliğinden bağımsız coğrafi ekonomik kültürel olarak kolay ulaşılabilir, entegre (koruyucu tedavi edici ve rehabilite edici), koordine (konsultasyon, sevk, takip) sürekli (prekonsepsiyondan ölüme kadar) bütüncül (fiziksel, psikolojik, sosyal) kişisel (birey merkezli) kapsamlı, aile ve toplum yönelimli hizmet sunmak, bireye yakın olup gizliliği korumak.

Tüm sağlık konularında ve sağlık hizmeti veren diğer kişilerle ilişkilerinde yanında olmak bunu yaparken de sağlık kaynaklarlını etkin kullanacak bir ekip hizmeti vermektir.

İletişim :

Birim İletişim Bilgileri