Sosyal Bilimleri Enstitüsü
Faaliyet Raporu

LİSANSÜSTÜ ORYANTASYONLARI

Bir dizi programlar ve kütüphanenin işlevi hakkında Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği oryantasyonun ilk ayağı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirildi.  Yapılan oryantasyonda Songül Atlı, Kütüphanenin daha verimli ve etkin kullanılması açısından veritabanlarının kullanımı, önemi ve işlevi; e-dergilerin yaygın etkisi, toplu kataloglar ve katalog kullanımı gibi birçok konu hakkında ilgili bölümün akademisyenlerini bilgilendirirken, kütüphanede mevcut kitapların kullanımı hakkında da önerilerde bulundu. Akademisyenlere  lisansüstü müfredatıyla ilgili bilgilerini paylaşan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nazım Hasırcı, “Enstitü olarak değerli bilim adamlarımıza her türlü bilgi birikimimizi ve güncel konuları paylaşmaya hazır olduğumuzu bölümlerimize duyurduk. Talepler doğrultusunda ekibimizle beraber ilgili bölümlerimizin akademisyenlerini ziyaret ederek gerek kütüphaneyle ilgili gerekse lisansüstü eğitimi ve müfredatıyla ilgili güncel bilgileri paylaşmaya hazırız.” şeklinde görüşlerini paylaştı.