Sivil Havacılık Yüksekokulu
Uçak Gövde-Motor Bakım

Uçak Gövde-Motor Bakım bölümü ise 01.02.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan karar ile açılmıştır.

Havacılık farklı disiplinlerin bir arada ve uyumlu çalışması gereken sektörlerden biridir. Günümüz uçakları ileri teknoloji ürünü gövde ve motor yapıları ile donatılmıştır. İleri teknoloji aynı zamanda kalifiye eleman ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Okulumuz Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünün amacı; havacılık endüstrisinin taleplerini karşılama yetisine sahip gerekli bilgi ve beceri ile donatılmış elemanlar yetiştirmektir.

Uçak Gövde-Motor bölümüne her yıl merkezi sınav sistemi ile öğrenci alınması planlanmaktadır. Bölümümüzde eğitim ve araştırma amaçlı olarak  Motor ve Gövde Atölyeleri, Aşındırma Atölyesi, Bilgisayar Laboratuarları, Takım Tezgahları Atölyesi ve Helikopter, Uçak, Jetmotor simülatörü, Turboprop simülatörü, İniş takımı simülatörü bulunması  planlanmaktadır.

Mezunlarımız; Türk Hava Yolları, Türk Hava Kuvvetleri, Hava İkmal Bakım Merkezleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile özel havayolu bakım merkezleri ve diğer havacılık şirketlerinde istihdam imkânı bulabilirler.

Ders İçerikleri