Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
KÜLTÜR
Genel Bilgiler

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kültür Şube Müdürlüğü, her eğitim ve öğretim yılı içerisinde Üniversite genelinde kurulmuş bulunan ve etkin olarak faaliyetlerini sürdüren yaklaşık 120 civarında Öğrenci Toplulukları ve Kulüpleri ile birlikte birçok başarılı organizasyona imza atmaktadır. Bu cümleden olmak üzere; Müdürlüğümüz öğrencilerimize yönelik , “Yazar-Şair Söyleşileri”, “Şiir Dinletileri”, “Anma ve Kutlama Toplantıları”, “Konferans”, “Panel”, “Sempozyum”, “ Seminer”,  “Müzik ve Ses Yarışmaları”, “Konserler”, “Üniversite İçi Halk Oyunları Yarışmaları”, “Tiyatro Gösterileri”, “Şölenler” ve “Bahar Şenliği” gibi programları Başkanlığımızdan ve Üniversite Yönetimi’nden aldığı güçle özveri ile gerçekleştirmektedir.

Müdürlüğümüz yukarıda saydığımız çalışmaların dışında ayrıca yine öğrencilerimize yönelik başka Üniversitelerden ve Kurumlardan gelen sanat, kültür, bilim ve teknoloji içerikli çeşitli alanlardaki yarışma duyurularının da uyumlaştırıcılığını yapmakta ve ilgili Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına iletmektedir.

_Üniversitemiz genelinde kurulacak her türlü Öğrenci Topluluğu ve Kulübü’nün de kuruluş aşamasındaki çalışmalarına  “Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğümüz”  destek olmakta ve yazışmalarını gerçekleştirmektedir..

Müdürlüğümüz gerçekleştireceği her türlü etkinlik için “Komisyon” kararı almakta ve “Rektörlük Makamı” na “OLUR” için arz etmektedir.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini başarı ile sürdüren Spor Şube Müdürlüğümüz, Beslenme Şube Müdürlüğümüz,  Öğrenci Danışma Merkezi Müdürlüğümüz ve Başkanlığımıza bağlı diğer birimlerimizle birlikte çalışmalarını sürdüren Kültür Şube Müdürlüğümüz, Kurum İçi İletişime ve Takım Çalışmasına olan inancıyla, Başkanlıktan ve Üniversite Yönetiminden aldığı görevdeşlik (sinerji) ile Dicle Üniversitesinin misyonuna yakışan çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir.