Sağlık Hizmetleri MYO

TARİHÇE

D.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu1990-1991 eğitim-öğretim yılında Hemşirelik programı ile eğitime başlamıştır.1992-1993 öğretim yılında ise Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik bölümlerininön lisans eğitimine alınması ile Sağlık Bakanlığı  ve YÖK arasında yapılan protokol gereğiSağlık  Lisesi,  Diyarbakır Atatürk Sağlık Hizmetleri MeslekYüksekokuluna dönüşmüş ve   Hemşirelikprogramı ile eğitim öğretime başlamıştır.

1997-1998 yılında Hemşirelik eğitimininlisans düzeyine çıkarılmasıyla okullarımızın Hemşirelik programları yerine,Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı Anestezi Programı, Atatürk SağlıkHizmetleri Meslek Yüksekokuluna  bağlı daTıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları açılmıştır. 02.02.2001 tarihindeD.Ü.   Rektörlüğünün teklifi ve YÖKBaşkanlığının 27.02.2001 tarihli Yürütme Kurulunun Kararı ile her iki SağlıkHizmetleri Meslek Yüksekokulu Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adı  altında birleştirilmiştir.

Yüksekokulumuzda şuan ;

·        Anestezi

·        TıbbiDokümantasyon ve Sekreterlik

·        OrtopedikProtez ve Ortez

·        TıbbiGörüntüleme Teknikleri

·        TıbbiLaboratuar Teknikleri

·        Fizyoterapi

·        Diyaliz

·        Ağız ve DişSağlığı

·        Diş ProtezTeknolojisi

Olmak üzere toplam 11 önlisans programı ile eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.