Dekan & Dekan Yardımcısı
                            Fakülte Dekan v.

Prof. Dr. Ali AKAY

1962 yılında Diyarbakır/Dicle İlçesi Kurşunlu köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaokulu Diyarbakır Atatürk Ortaokulunda bitirdi. 1979 yılında Diyarbakır İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir yıl İmam-Hatiplik görevinde bulundu. 1984 yılında Uludağ Üniversitesi ilahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1985-1994 yılla arasında Mersin ve Diyarbakırda değik okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı. 1994 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Araştırma Görevlisi olarak atandı. Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1996 yılında yüksek lisansını, 2003 yılında da doktorasını bitirdi. 18 Aralık 2008 yılında Doçentlik unvanını aldı. 2014 yılında profesör oldu. Evli ve 6 çocuk babasıdır. Arapça, Farsça, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Dekan Yardımcıları

Doç. Dr. M. Cevat Ergin