İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Hizmetlerimiz

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamına alınan Dicle Üniversitesinin, koruma ve güvenliğini sağlamaktır.

NİÇİN KAPILARDA ARAÇLAR DURDURULUYOR?

Kapılarda araçların kontrol edilmesinin sebebi araç girişlerini kayıt altına almaktır. Tutulan kayıtlardan çeşitli yönlerden yararlanılmaktadır. İstatistik bilgi olarak; belli saatlerde kampusteki araç yoğunluğu ve otopark doluluk oranı, hukuki yönden; trafik kazaları ve hırsızlık vb. olaylarda kullanılmaktadır. Dicle Üniversitesi mensubu ve öğrencilerimiz için daha hızlı girişi sağlamak için 2010 yılından itibaren araç tanıtım kartı uygulaması devam etmektedir. Bu uygulama ile kartı olan araçlar durdurulmadan içeri alınmaktadır. Kayıt uygulamasının bir amacı da suç işlemek için içeri araçla girmeye çalışanları caydırmak ve önlemektir.

NEDEN ARAÇ TANITIM KARTI ALMAMIZ GEREKİYOR?

Araç tanıtım kartı uygulamasının amaçları; aracınızın kampüs girişlerinde görevlilerimiz tarafından fark edilmesini sağlamak, aracınızın başına gelebilecek olumsuz durumlarda size ulaşabilmemizin sağlanması, içeride yaya ve araç trafiğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananların tespitini kolaylaştırmaktır.

NİÇİN GÜVENLİK GÖREVLİLERİ HER ŞEYE KARIŞIYORLAR?

Üniversitenin güvenlik hizmetlerinin icra organı olan Koruma ve Güvenlik Amirliği çalışanları talimatları yasalar çerçevesinde sadece Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ve Genel Sekreterliğinden alır. Hiç Bir güvenlik görevlisi kendi başına veya kendi menfaatine göre hareket edemez. Burada bulunma sebepleri ve hareket tarzları; tamamen sizin daha güvenli bir ortamda okumanız ve çalışmanız içindir.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ %100 GÜVENLİ BİR YER MİDİR?

Büyük bir nüfusu olan üniversite kendi içinde bir şehir gibidir. Tıpkı diğer şehirlerde olduğu gibi burada da güvenlik en önemli konulardan biridir. Hiçbir şehir, yada topluluk suça bağışıklık kazanmış değildir, tabii ki üniversitemizde. Amirliğimizin  tüm kadrolarında görev yapan (yönetici, memur, işçi,) personelimizle KAMPÜSÜMÜZÜ "nasıl daha güvenli hale" getirecek çalışmalar yapmaktadır.