ÜRGENÇ ÜNİVERSİTESİ (ÖZBEKİSTAN) REKTÖRÜ PROF. DR. ABDULLAEV BAKHROM İSMAİLOVİCH, ÜNİVERSİTEMİZİ AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE ZİYARET ETTİ


03.12.2022


ÜRGENÇ ÜNİVERSİTESİ (ÖZBEKİSTAN) REKTÖRÜ PROF. DR. ABDULLAEV BAKHROM İSMAİLOVİCH, ÜNİVERSİTEMİZİ AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE ZİYARET ETTİ

Özbekistan devlet yükseköğretim kurumlarından Ürgenç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullaev Bakhrom İsmailovich ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafar İbragimov akademik iş birlikleri çerçevesinde üniversitemize resmi bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret çerçevesinde Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (DÜBTAM) ziyaret eden heyet, merkezin alt yapısı ve faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

DÜBTAM ziyareti sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Ürgenç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullaev Bakhrom İsmailovich ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafar İbragimov ile Rektörlük makamında resmi bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Özbekistan’ın üniversitemizin uluslararasılaşma politikasının hedef ülkeleri arasında yer aldığını, üniversitemizin Özbekistan yükseköğretim kurumları ile bilim, sanat ve kültür alanlarında tarihi mirasımıza dayalı olarak stratejik ortaklıklar geliştirme kararlılığında olduğunu ifade etti. Bu çerçevede AB ve Tübitak projeleri başta olmak üzere Ürgenç Üniversitesi ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında güçlü iş birlikleri tesis etmek için üniversitemizin her türlü imkanı seferber etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Görüşmede Prof. Dr. Abdullaev Bakhrom İsmailovich, Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Dicle Üniversitesinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Tarihsel ilişkileri derin köklere dayanan Türkiye ve Özbekistan kardeşliğini bilimsel platformlarda geliştirilecek iş birlikleri ile ileriye götürmek bu çerçevede Ürgenç Üniversitesinde ağırlamaya hazır olduklarını belirtti.

Resmi görüşmenin ardından Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Prof. Dr. Abdullaev Bakhrom İsmailovich ikili iş birliği protokolüne (MoU) imza attı.