"SEVGİLİ ÖĞRENCİLER YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ"


18.10.2021


"SEVGİLİ ÖĞRENCİLER YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ"

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, "Sevgili Öğrenciler Yuvanıza Hoş Geldiniz" çağrısıyla öğrenciler ve personel ile Öğrenci Yaşam Merkezi’nde buluştu.

Uzun bir aranın ardından Dicle Üniversitesi kampüsü yeniden öğrencilerle doldu. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen öğrenciler fakülte önlerinde, sınıflarda, koridorlarda, sosyal alanlarda renkli görüntüler oluşturdu.

Rektör Karakoç konuşmasına, 2021-2022 Akademik Yılının başta Dicle Üniversitesi olmak üzere Yükseköğretim camiası için hayırlı olmasını, sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir akademik yıl geçirilmesini temenni ederek başladı.  Rektör Karakoç, “Hepiniz bildiğiniz üzere Covid-19 salgını birçok açıdan hepimizi zora soktu. En önemlilerden bir tanesi aslında bu süreçte eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmesi. Biz de sizlerle aynı fikirdeyiz. En son kapanması gereken ve en önce açılması gereken yerler eğitim kurumlarıdır. Bildiğiniz üzere bu sürecin dikkatli bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Bizler de bu kararları alırken, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Yüksek Öğretim Kurulunun kararları doğrultusunda kararlar aldık. Hedefimiz ilk günden itibaren yüz yüze başlamaktı. Geçen mart döneminde tüm son sınıfları kampüsümüze getirmekti. Ama alınan karar gereği sadece uygulamalı birimleri getirdik. Birçok yerde tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık fakülteleri kapalıyken bizler o dönemde son sınıf uygulamalı bölümlerini açtık. Bu yıl da tıp fakültesi 13 Eylül'de başladı. 27 Eylül'de ise uygulamalı dersler, pratik dersler, yüz yüze olacak şekilde başlarken kuramsal, teorik dersler ise online başladı. Bugün itibariyle tüm dersleri mümkün olduğunca yüz yüze yapmak istiyoruz. Bu süreç boyunca sizlerden isteğimiz aşılama sürecini tamamlamanızdır. İyi bir aşılama oranımız var. Nüfus başına düşen vaka oranlarımız azalıyor. Eğer bizler aşılama oranına dikkat edersek, aşılarımızı tamamlatırsak mesafe kurallarını ve maskeye dikkat edersek bu oranın azalacağına inanıyoruz” dedi.

Öğrencilere Dicle Üniversitesini temsil ettiklerini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Karakoç, “Kampüsümüz sizlerle güzel olacak. Sizler varsanız kampüsümüzün, bizlerin bir anlamı oluyor. Bu nedenle bu güzel günlerimizin devam etmesi için hepinizin mümkün olduğunca pandemi kurallarına dikkat göstermesini istiyoruz. Sizlerle biz bir olacağımıza ve devletimizin memleketimizin, Diyarbakır’ımızın, Dicle Üniversitesi'nin üst basamaklara daha iyi günlere gideceğine inanıyoruz. Bu nedenle Dicle Üniversitesi olarak da şehir olarak da iyi bir yerde olduğunuzu unutmamanızı, sizlerden de birçok yerde Dicle Üniversitesi'ni temsil ederek o yönde davranmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte söz alan lisans öğrencileri de memnuniyetlerini ve duygularını şu sözlerle ifade ettiler;

Mushap Muhammed, “Ben Yemenliyim, Makine Mühendisliği okuyorum. Diyarbakır’ı ve üniversitemizi çok beğendim çok güzel” dedi.

 Melike Erdem de, “Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencisiyim. Mardin’den geldim. Şu an çok heyecanlıyım. Kampüsü çok beğendim, yurtlar çok temiz ve bizimle çok ilgilendiler” dedi. Etkinlik çekilen halaylarla son buldu.

Yayını izlemek için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=aZQIAsOYvDU