REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MEHMET KARAKOÇ KUZEY MAKEDONYA’DA ULUSLARARASI BALKAN ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNE İMZA ATTI


07.07.2022


REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MEHMET KARAKOÇ KUZEY MAKEDONYA’DA ULUSLARARASI BALKAN ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNE İMZA ATTI

 

Dicle Üniversitesi, 2020-2024 Stratejik Planı’nın “Uluslararası Kredi Hareketliliği Programı Hedef Ülkeler” bölümünde Batı Balkanlar başlığı altında akademik ve bilimsel iş birliği geliştirilecek hedef ülkelerden Kuzey Makedonya’daki Uluslararası Balkan Üniversitesi ile akademik, idari personel ve öğrenci değişimi, seminerler, çalıştaylar ve lisansüstü ortak programlar ve bilimsel araştırmaların yanında sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetleri de içeren İkili İş Birliği Protokolü (MoU) ve Erasmus Protokolü imzaladı.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem’in yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kadir Turan ve Dış İlişkiler Ofisi Başkanımız Doç. Dr. Faruk Gökçe katıldı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dicle Üniversitesi Stratejik Planında öngörüldüğü gibi hâlihazırda Avrupa Birliği Erasmus Programı kapsamında Karadağ ve Moldova üniversiteleri ile yürütülen projelerimize Balkan coğrafyasının tarihsel ve kültürel olarak ülkemiz için vazgeçilmez ülkelerinden biri olan Kuzey Makedonya’daki yükseköğretim kurumlarını da eklemeyi hedeflediklerini ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Kuzey Makedonya ziyaretleri sırasında Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök ile bir araya gelerek üniversitemizin Balkan coğrafyasında sürdürmekte olduğu ve gelecekte geliştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Mehmet Karakoç, ziyaret programı çerçevesinde Kuzey Makedonya Eğitimi Geliştirme Bürosu Müdürü Zekeriya Hasip ile görüşmelerinde ülkenin eğitim sistemi ve Türkiye Cumhuriyeti ile eğitim alanında sürdürülen iş birlikleri konularında bilgi aldı.

Dicle Üniversitesi Kuzey Makedonya’da 2-3 Temmuz tarihleri arasında Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından başkent Üsküp’te düzenlenen “KÜNİB Eğitim Fuarı”na da katıldı. Fuar süresince Kuzey Makedonyalı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Dicle Üniversitesi standında öğrenciler, üniversitemizi görsel ve basılı malzeme vasıtasıyla yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinlikte üniversitemizin yanında Türkiye’den; Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinin de aralarında bulunduğu 9 üniversite yer aldı.