MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

21.10.2021

MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.)’in yeryüzüne teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Genel Sekreter Doç. Dr. Ali Karakaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Musa Bağcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler aktararak, "Peygamber Efendimize olan sevgimizi göstermek için doğru konuşmamız, komşuluk ilişkilerine riayet etmemiz gerekir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) güzel ahlak edinmenin önemine her zaman vurgu yapmıştır. Bu bağlamda bütün insanların güzel ahlaka sahip olması ve elbette ki gençlerimizin güzel ahlaklı bir şekilde yetişmesi en büyük idealimiz olmalıdır" dedi.

Yayını izlemek için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=VAWbOb5L3-w