KENDİN OL! SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

29.11.2022

KENDİN OL! SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hayra Bir Adım Kulübü tarafından "Kendin Ol!" adlı söyleşi düzenlendi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ney ve gitar dinletisi ile başlayan program, katılımcılardan büyük ilgi ve beğeni gördü.

Açılış konuşmasını yapan Dr. İsmet Kaya, "0-7 yaş bütün mimari özelliklerimizin oluştuğu dönemdir. Her sorunla karşılaştığımızda daha önce kodladığımız çözümleri kullanırız. Çevre de birey olarak kendimiz olabilmemiz için önemlidir. İnsanlar uykularından ölünce uyanırlar. Biz ise uyanmak için nerde olduğumuzu bulmalıyız ve gideceğimiz yeri belirlemeliyiz" dedi.

Dr. Zakir Elçiçek ise, "İnsanın varoluş sebebi kendini tanıma serüvenidir. Gerek dini, gerek batı kaynaklarda yazıldığı gibi önce kendimizi sonra doğayı sonra da Allah' ı tanıyacağız. Kendimizi tanıdığımız ve keşfettiğimiz sürece mutlu bir yaşam süreceğiz" diye konuştu.