ERASMUS ULUSLARARASI PERSONEL HAFTASI BAŞLADI

17.05.2022

ERASMUS ULUSLARARASI PERSONEL HAFTASI BAŞLADI

16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen “Üçüncü Uluslararası Erasmus Personel Haftası” programı 24 ülkeden 44 üniversitenin akademik ve idari temsilcilerinin katılımıyla başladı. Programa, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilciliği Büyükelçi Yardımcısı Abdullah Dağ, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Uzman Yardımcısı Ahmet Çörekçioğlu  ve Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Faruk Gökçe katıldı. Açılış programında Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, dünyanın farklı coğrafyalarından akademisyenleri ve idari personeli üniversitemizde bir hafta boyunca bilimsel ve kültürel faaliyetler çerçevesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programın üniversitemizin akademik iş birliklerini geliştirmenin yanında katılımcı kurumlar için köprü vazifesi oluşturması bakımından da kıymetli olduğunu ifade eden Rektör Karakoç, önümüzdeki dönemde misafir kurumlarla ortak Avrupa Birliği Erasmus projeleri geliştirme arzusunda olduklarını ifade etti. Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ise konuşmasında Diyarbakır’da sürdürülen yatırım programlarını ve ajansın faaliyetlerini tanıttı.

Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Faruk Gökçe ise Arjantin, Brezilya, Portekiz, İspanya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Polonya, Litvanya, Yunanistan, Hırvatistan, Bulgaristan, Romanya, Moldovya, Azerbaycan, Malezya, Endonezya, Hindistan, Nepal, Irak, Ürdün, Tunus ve Özbekistan yükseköğretim kurumlarından 70 akademik ve idari personelin iştirak ettiği “3. Uluslararası Erasmus Personel Haftası” programının üniversitemizin uluslararası iş birliği ağlarını geliştirmek ve ortak projelerin üretilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Programa halihazırda Avrupa Birliği Erasmus programı çerçevesinde ortak projeler yürüttüğümüz kurumların yanında daha önce ikili iş birliklerimizin olmadığı yükseköğretim kurumlarının da ilgi gösterdiğini belirten Gökçe, katılımcı yükseköğretim kurumları ile önümüzdeki dönemde başta yükseköğretimde stratejik iş birlikleri, kapasite geliştirme projeleri, ortak dereceler ve diğer birçok konuda ortak faaliyetler gerçekleştireceklerini ifade etti. Finansmanı, katılımcı kurumların akademik ve idari personeline sağladığı yükseköğretim hibelerinden oluşan 3. Erasmus Uluslararası Personel Haftası programı 17.05.2022 Salı günü saat 09.45-16.30 saatleri arasında 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi B salonundaki “Kurumlararası Bilgi ve Deneyim Paylaşımları” ve “Uluslararası Eğitim Fuarı” etkinlikleri ile devam edecek.

Yayını izlemek için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=RxgkdFl7FU0