DÜKSAM’DAN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ


28.07.2022


DÜKSAM’DAN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

 

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKSAM), Kayapınar Belediyesinde kurs gören ve rehberlik erişim olanağı olmayan öğrencilere ve Üniversite okumak isteyen kadınlarımıza tercih rehberlik hizmeti veriyor. Sunulan ücretsiz YKS tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti, öğrenci ve velilerden yoğun ilgi görüyor.

YKS sonuçlarının açıklanması ve tercih sürecinin başlamasıyla birlikte Rehber Öğretmen Rojda Zengin Kurşunlukaya ve DÜKSAM Koordinatörü Emel Özyaramış ile üniversite tanıtım ve tercih danışmanlığı yapan DÜKSAM, heyecan dolu tercih sürecinde hayalleri doğrultusunda en uygun üniversite ve bölümü seçmek isteyen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti Hafta sonuna kadar Hanımeller çarşısında devam edecek.

DÜKSAM Müdürü Şengül Kocaman, öğrencilerin, sınav heyecanını yaşayan kadınlarımızın doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak amacıyla harekete geçtiklerini, hafta sonuna kadar gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru yapabilmeleri için destek olunacağını belirtti.