DİYARBAKIR’DA 19 MAYIS COŞKUSU


19.05.2022


DİYARBAKIR’DA 19 MAYIS COŞKUSU 

Diyarbakır’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara Vali Ali İhsan Su, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, Muh. Hv. Kuv. K. Yrd. VEBHMM'LERİ Komutanı Tümgeneral Kutlay Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Özer, Bölge Adliyesi Mahkemesi Başkanı Kenan Şenlik, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, kurum müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun mesajı okundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler ve gençliğe hitabe okundu.

Kutlamalarda, çeşitli branşlarda düzenlenen spor ve halk oyunları gösterileri beğeniyle izlendi.

Sportif ve gençlik merkezleri faaliyetlerinin tanıtımı için kurulan farklı spor branşlarından oluşan stantları gezen Rektör Karakoç, gençlerle bilek güreşi yaptı.

Fotoğraf Galerisi