DİYARBAKIR ÜNİVERSİTE TERCİH VE BÖLÜM TANITIM GÜNLERİ

01.12.2022

DİYARBAKIR ÜNİVERSİTE TERCİH VE BÖLÜM TANITIM GÜNLERİ

Diyarbakır Üniversite Tercih ve Bölüm Tanıtım Günleri Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Türkiye genelindeki devlet ve vakıf üniversiteleri, eğitim ve kariyer danışmanları, tercih uzmanları tarafından açılan stantlarda üniversite adayı öğrencilere yönelik meslek ve bölüm tanıtımı içerikli bilgiler aktarıldı.

Ayrıca yine eğitim danışmanları ve tercih uzmanları tarafından "Etkili Ders Çalışma Teknikleri", "Sınav Kaygısı ve Motivasyon", "YKS ‘ye Hazırlık", "Doğru Tercih ve Kariyer Planlama" seminerleri gün boyu salonlarda yapıldı.

Üniversite adayı öğrencilere üniversite – meslek – bölüm seçimlerinde yardımcı olmak, kariyerlerini planlamada yeni fikirler vermek, meslekler ve üniversitelerdeki bölümler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen fuarda 25 üniversite stant açtı.