DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NİN KURULUŞU VE TIP FAKÜLTESİ BİNASININ YAPIM SERÜVENİ


01.12.2022


DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NİN KURULUŞU VE TIP FAKÜLTESİ BİNASININ YAPIM SERÜVENİ

 

Dicle Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. Yılı kapsamında "Dicle Üniversitesi’nin Kuruluşu ve Tıp Fakültesi Binasının Yapım Serüveni" konferansı Dicle Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç tarafından verildi.

Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç, Diyarbakır Tıp Fakültesi’nin 1966 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlı olarak açıldığını ifade ederek, fakülte binasının şu anki Diyarbakır Ticaret Odası’nın bulunduğu tarihi binada olduğunu belirtti. Tıp Fakültesi’nin çok kıymetli hekimler yetiştirdiğini söyleyen Dalkılıç, 1960’da Diyarbakırlılar tarafından kurulan Ziya Gökalp Üniversitesini Gerçekleştirme Derneği’nin faaliyetlerine ve yaptıkları çalışmalar anlatılarak kuruluş aşamasında yapılan görüşmeler ve yaşanan zorluklar anlatıldı.

Belgesel niteliğinde yapılan çalışmada Tıp Fakültesini planlayan mimarların çizimlerine, temel atma töreni fotoğraflarına ve ilk mezun olan öğrencilerin arşiv kayıtlarına kadar birçok belge ve fotoğraf sunumda izleyicilerle paylaşıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk mezunlarında olan ve halen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Recep Işık’ın, Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç’a Kültür ve Sanat Merkezi adına takdim ettiği teşekkür belgesi ile program son buldu.


Fotoğraf Galerisi