Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında uygulamalı budama eğitimi ile hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı. - en


13.11.2022


Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında uygulamalı budama eğitimi ile hastalık ve zararlı kontrolü yapıldı.

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organizasyonu ile 02.11.2022 tarihinde Bağlar ilçesine bağlı Alipınar Mahallesi Banakız mezrasında bulunan karma meyve bahçesinde, uygulamalı budama eğitimi ile hastalık ve zararlı kontrolüne katıldı. Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Dicle Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Önder Albayrak ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Muratoğlu katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar; Diyarbakır ilinin Türkiye tarımında önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, Diyarbakır’da üretilen ürünler ve ekonomik önemleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilere ülke tarımına katkı sağlamaları için kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, bu nedenle düzenlenen bu etkinlikler vasıtasıyla öğrendikleri bilgileri sahada uygulama imkanı bulacaklarını dile getirdi.

Etkinlikte, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisleri Ahmet Ferruh Tuğrul, Abdullah Güneş ve Ziraat Yüksek Mühendisi Pınar Kandilci Yıldırım, farklı meyve ağaçlarında bulunan zararlıları tespiti ve teşhisi ile mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdiler. Ardından meyve ağacı budama teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Öğrencilerin ilgi ile takip ettikleri eğitim sonrası İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar öğrencilerle sohbet ederek onlarla sahadaki deneyimlerini paylaştı.