DİCLE ÜNİVERSİTESİ AB ERASMUS KA 171 PROGRAMINDA 12 PROJE HİBESİ ALMAYA HAK KAZANDI

11.08.2022

Dicle Üniversitesi, Avrupa Birliği Erasmus+ Yükseköğretim Programı 2022 Teklif Çağrısı Dönemi Ana Eylem 1 - Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler İle Öğrenci Ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA 171) çerçevesinde; Amerika Birleşik Devletleri (Dilbilimi), Zambiya (Veterinerlik), Rusya (Ziraat), Bosna Hersek (Türk Dili ve Edebiyatı), Kenya (Hemşirelik), Gürcistan (Diş Hekimliği), İsrail (Sınıf Eğitimi), Kosova (Elektrik-Elektronik Mühendisliği), Ukrayna (İktisadi ve İdari Bilimler), Moldova (Mimarlık), Cezayir (Ziraat) ve Ürdün’den (İlahiyat ve Arap Dili) 12 yükseköğretim kurumu ile proje hibesi almaya hak kazandı.

Dicle Üniversitesi, Avrupa Birliği dışındaki ülkelere/yükseköğretim kurumlarına öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliklerine imkân veren KA 171 projeleri çerçevesinde hâlihazırda 23 farklı ülke ile projelerini başarılı bir şekilde sürdürmeye devam etmektedir. Hibeye hak kazandığımız yeni projelerimiz ile AB dışındaki ülkelerle yürütülen proje sayımız 35’e yükselmiş olacak ve Dicle Üniversitesi bu alanda ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında tecrübesi ve kapasitesi ile öncü rolünü sürdürmeye devam edecektir.

2022 yılında ve önceki dönemlerde hibe almaya hak kazandığımız projeler için hareketlilik başvuru ilanlarımızı üniversitemizin ana sayfasından ve Erasmus Kurum Koordinatörlüğü web sayfasından takip edebilirsiniz.