3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI İLE ENGELLİLER UNUTULMADI


29.11.2022


 

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI İLE ENGELLİLER UNUTULMADI

 

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle “Engelsiz Kitaplar Paneli” Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Panele Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven’in yaptığı konuşmada “Engelsiz Üniversite” anlayışıyla önemli çalışmalar yapıldığını da kaydederek, düzenlenen etkinliklerle farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Görme engelli Hukuk Fakültesi öğrencisi olan ve aynı zamanda Görme Engeliler Okulunda memur olarak çalışan Mahsur Acar eğitim sürecini ve Braille alfabesi konusunda bilgiler verdi.

Gönüllü olarak çalışan ve sesli kitap projesinde yer alan öğrencilerin duygu ve düşüncelerini aktarmasının ardından görme engelli öğrencilerin seslendirdiği müzik dinletisi ise büyük beğeni topladı. Etkinlik, teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.


https://www.youtube.com/watch?v=De7ZiEbxLLc&t=17s